groene energie

Groene Energie

Milieuvriendelijke oplossingen voor de verwarming, koelen en ventileren van uw woning.

Coussens Sanitair Verwarming is uw partner voor de levering en plaatsing van milieuvriendelijke oplossingen voor de verwarming van uw woning en de productie van sanitair warm water.

We beschikken over de vakkennis en de middelen voor de professionele installatie van warmtepompen bij u thuis. Vandaag installeren we de warmtepompen van merk:
* Viessmann
* General
* Ctc

 

 

1. Warmtepompen

Energiezuinig en volwaardig alternatief voor een traditionele cv-ketel.


Een warmtepomp is een energiezuinig en volwaardig alternatief voor een traditionele cv-ketel. Belangrijk hierbij is dat de woning zeer goed geïsoleerd is. En dat de afgifte temperatuur zo laag mogelijk gehouden wordt. Een warmtepomp kan het best vergeleken worden met een omgekeerde koelkast: warmte wordt onttrokken aan de omgeving: uit de lucht, het water of de bodem. Die warmte wordt vervolgens op een hogere temperatuur gebracht door drukverhoging (door middel van een compressor) en zo in de woning gepompt om de centrale verwarming aan te sturen.

Voordelen

  • Laag energieverbruik: er is enkel een minimum aan elektrische stroom nodig voor de compressor, maar verder wordt de aanwezige warmte uit de natuur benut.
  • Milieuvriendelijk: geen uitstoot van schadelijke stoffen.
  • Gegarandeerd terug verdiend: door het zeer hoge rendement wordt het systeem gegarandeerd terugverdiend.
  • Onderhoud: minder onderhoudskosten dan een traditionele cv-ketel
  • Premie: er is een energiepremie van de Vlaamse Overheid via de website 'Mijn VerbouwPremie', secifiek voor warmtepompen

 

Soorten Warmtepompen

Aarde, water en lucht.

warmtepomp bodem / water

Warmte wordt onttrokken uit de grond door diepe boringen. Die afgegeven word aan het verwarming systeem of eventueel boiler. In de zomer kan men omgekeerd werken en koelen ipv verwarmen.

warmtepomp lucht / water

Warmte wordt uit de lucht gehaald en omgezet in de compressor naar een warme vloeistof die afgegeven wordt aan het verwarming systeem of eventueel boiler. In de zomer kan men omgekeerd werken koelen ipv verwarmen.

warmtepomp lucht / lucht

Een ventilator zuigt buitenlucht aan die langs de verdamper passeert en afgekoeld wordt. De warmtepomp verwarmt daarmee het water voor de verwarming.

 

 

2. Warmtepompboiler

Warmt water op via de warme lucht

Een warmtepompboiler warmt water op door het onttrekken van warme lucht in de woning of van buitenaf. Een warmtepompboiler hanteert hetzelfde principe als een warmtepomp; het systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht en vult deze opgewekte energie aan met elektrische energie om zo tot de gewenste temperatuur te komen.

Dit verklaart waarom de warmtepompboiler als systeem om warm water te maken zo aan populariteit wint. In vergelijking met een traditionele elektrische boiler verbruiken warmtepompboilers tot 3 x minder stroom (cop 3) en meer, en dit ondanks de hogere aanschafprijs. Heeft u een voorliefde voor duurzame energie, maar niet voor zonnepanelen op uw dak? Dan is een warmtepompboiler een interessante oplossing. U bespaart er tot wel 75% mee op uw energiefactuur! Een weldaad voor uw bankrekening en het milieu.

 

 

3. Zonneboilers en zonnepanelen

Milieuvriendelijke oplossingen voor de productie van ...

zonneboiler

Cousssens is uw partner voor de levering en plaatsing van milieuvriendelijke oplossingen voor de productie van warm water. We beschikken over de vakkennis en de middelen voor een professionele installatie van een zonneboilersysteem bij u thuis. Met het oog op een uitstekende kwaliteit en een hoog rendement hebben we ons gespecialiseerd in de installatie van de Vaillant panelen en Viessmann. Zelfs in een land als België waar de zon niet elke dag schijnt, kan de zon ons voorzien van meer dan de helft van de energie die nodig is voor de verwarming van ons sanitair water. De laatste jaren is de kwaliteit en het rendement van zonneboilers sterk gestegen. Meer en meer gezinnen kiezen dan ook voor een dergelijk systeem in combinatie met een cv ketel of warmtepomp.

Een zonneboiler bestaat uit 3 onderdelen: een zonnecollector, een opslagvat en een naverwarmer. De zonnecollector op het dak vangt het zonlicht op en zet het om in warmte. Deze warmte wordt afgegeven aan een vloeistof die door dunne buisjes stroomt. Deze vloeistof stroomt door een warmtewisselaar in het opslagvat en warmt op die manier het water in het vat op. Omdat de zonneboiler niet altijd voldoende warm water kan leveren, is een naverwarming nodig, meestal met een verwarmingsketel. Er is een premie van Eandis: € 550/m² met een maximum van € 2750! En een max van 40% van de factuu

 

  • Warmtepomp
  • Zonneboiler
  • Warmtepomp
  • Warmtepomp
s